Uw winkelwagen is leeg!

PERMANENTE MAKE UP

x
0,00€

Er elk moment van de dag (en nacht) perfect en verzorgd uit zien, zonder enige moeite…
Naar het zwembad, de sauna, tranende ogen door hooikoorts of allergie.
Of is het lastiger geworden om jezelf op te maken door slechter zicht of hebt u er gewoon geen zin meer in?
Dan kan Permanente Make-up de oplossing voor u zijn!
Hoe fijn is het om wakker te worden met een subtiele make up, een opener blik of een sprekender gezicht!

 

Voor wie is Permanent Make Up?
Permanent Make Up is een ideale oplossing voor iedereen die:
•    Moeite heeft met opmaken met make up
•    Geen zin heeft in opmaken met make up
•    Weinig tijd heeft voor opmaken met make up
•    Altijd een potlood of sjabloon gebruikt
•    Geen volle of helemaal geen wenkbrauwen heeft
•    Lijdt aan Alopecia
•    Allergisch is voor haarverf
•    Aan een chemokuur gaat beginnen of deze ondergaat
•    Contactlenzen of bril draagt
•    Erg veel traant, waardoor gewone make up niet blijft zitten
•    Allergisch is voor make up of make up-remover
•    Littekens of imperfecties heeft (zowel mannen als vrouwen)
•    Veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt

 

De behandeling
Voorafgaand aan de alle Permanente Make Up behandeling maken we eerst kennis met elkaar en volgt er een duidelijk en uitgebreid intakegesprek. Hierin wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment zodat het voldoet aan uw wensen! Daarbij wordt er misschien al voorgetekend en veel met u overlegd om een eerlijk advies te kunnen geven. Wat wilt u bereiken met de Permanent Make Up? Waarom wilt u Permanent Make Up? Welke vorm past het beste bij u? En uiteraard welke kleur? De gehele behandeling, inclusief intakegesprek, verdoving en pigmenteren duurt ongeveer 1,5 uur.
In de meeste gevallen is de pigmentatie direct na het zetten een stuk donkerder dan gewenst. In de eerste dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat er in de opperhuid ook pigment terecht komt. Ook de opperhuid zit vol met pigment, dit zal deels afstoten. Dit kan gepaard gaan met wat schilfers of korstvorming. Na deze afstootfase ziet de pigmentatie er juist weer wat licht uit.

Daarom moet er een nabehandeling plaatsvinden.
De Permanent Make Up behandeling omvat altijd 2 tot 3 behandelingen. Na minimaal 4-6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur. Meestal is het resultaat na de tweede behandeling goed en blijft het pigment 1,5-2 jaar aanwezig. Er zitten minimaal 4 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ruim 30 dagen. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening gehouden worden.
Na de behandeling kunt u bepanthen cream aanbrengen op de plek waar is gepigmenteerd. U ontvangt een overzicht van de nazorg-instructies en informatie over risico’s.

 

Hygiëne en veiligheid
In Nederland moet een Permanent Make Up specialist met apparatuur werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naald-kapje waar het pigment in opgezogen wordt. Het hygiëne aspect zit in het feit dat er een rubbertje geplaatst is bij de overgang naar de bevestiging met de pen. Het voordeel hiervan is dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt de besmetting van de ene klant naar de andere voorkomen. Bij iedere behandeling behoort dan wel een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt te worden.
In Nederland is zelfs een wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne. Dit moet blijken uit een certificaat/vergunning dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn. Dit certificaat bewijst dat de salon aan alle eisen voldoet. Controle hierop geschiedt door de Keuringsdienst van Waren, die ook monsters afnemen van pigmenten en andere materialen waarmee gewerkt wordt. Deze wet is van kracht sinds 2007.
De veiligheid van de pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. Het Landelijke Centrum voor Hygiene en Veiligheid en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) houden zich met de controle op het veilig aanbrengen van Permanent Make Up bezig.
Doordat Permanent Make Up in de lederhuid wordt geplaatst, is deze pigmentatie hierdoor eigenlijk niet permanent. Door o.a. ultraviolet licht en door het natuurlijk vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1,5-2 jaar vervagen. Om de Permanent Make Up het mooist te houden adviseren wij om dit zeker elk jaar te laten bijwerken. Indien u al Permanente Make Up heeft kunt u altijd langs komen om gratis te laten nakijken of uw Permanent Make Up bijgewerkt moet worden.
Indien u nog oude Permanent Make Up op de ogen, wenkbrauwen of lippen heeft, dan is een intakegesprek altijd noodzakelijk. Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend en dient ervoor onze klanten van het juiste advies te voorzien.